sábado, junio 13, 2020

LVDI RVBRICATI (MMIV - MMXIX). 15 ANYS DE FESTA ROMANA


 

Un honor haver pogut composar la música d’inspiració Romana per a l’animació antològica, per ordre cronològic, d’una acurada selecció d’imatges de cadascuna de les edicions hagudes fins ara. Molt agraït
Museu de Sant Boi de Llobregat
al Museu de Sant Boi, especialmente a la Maria Lledó per la confiança depositada en el meu treball. Ja em començo a considerar fill adoptiu de Sant Boi 😃.
Fotografies: Carles Serret Bernús, Joan B. Serret Bernús, KUANUM!, Maria-Lledó Barreda Casanova, Teresa Pagès Gilibets,
Jaume Coll Gili
i Maria Sánchez Pérez
Vídeo muntatge: Eli Pedrosa
Eli Pedrosa Lifestyle Photography
Making of de la composició: Pel que fa als Instruments principals (Romans). Dos tipus d'arpes, la lira i la cítara amb dos sonoritats completament diferents. En el vent, he imitat la Tuba i el Corn o Buccina (trompa amb forma circular típica del jocs Romans a les pel•lícules). També he intentat imitar l'Aulòs, Tíbia o doble flauta. Doblant la melodia amb aguts greus a la vegada i fent que soni entre clarinet i gralla. En les percussions he fet servir els típics platets petits o Címbals/Cròtals. En la percussió gran, el timpanum, que es similar al de les orquestres actuals. I també una espècie de bodhran celta, imitant el so i la típica percussió de pell tova que ressona. He dissenyat un coro cantant en llatí i una veu solista femenina també en llatí. Pel que fa a l’estil, he volgut que soni com una espècie de dansa cerimonial però també que recordi l'entrada als circs romans amb totes les trompes sonant en algun moment tipo "presentació de Gladiadors". Que sigui festiu i tradicional, però en algun moment cap a la part final creat una més emotiva més contemporània en estil.

 

No hay comentarios: