miércoles, julio 05, 2017

La Selva Oscura (Arpirineus - Sínoca - Roger Subirana)Segona edició del festival Olèrdola, la ciutat perduda, enguany dedicat a la Divina Comèdia, en una versió lliure al voltant de la figura del noble Mir Geribert.

Va tenir lloc els dies 30 de juny i 1 de juliol de 2017. Tot seguint el fil de la proposta, l’estiu de 2017 assistirem a l’inici d’una trilogia inspirada en la Divina Comèdia dantiana, però amb Mir Geribert com a protagonista. La posada en escena va seguir l’estètica pròpia del festival, això és, una confluència d’art contemporani i patrimoni medieval.

Hi havia espais repartits per l’emblemàtic entorn del Castell de Sant Miquel on van tenir cabuda disciplines ben diferents i engrescadores a càrrec de molts artistes.

El capità encarregat de dur aquest vaixell artístic a bon port va ser en Toni Madueño. Artista de formació i activitat eclèctica, musicòleg i intèrpret dedicat al repertori medieval. Les seves actuacions conjuguen la pràctica musical amb escenografies que recreen espais onírics de reflexió i sentiment. També imparteix conferències en institucions acadèmiques i universitats, il•lustrades amb l’exposició d’instruments de corda i la interpretació de música medieval.

Va ser una experiencia fantàstica poder aportar enguany el meu granet de sorra a l'espectacle. Es tracta de “La Selva Oscura”. Una instal.lació creada pel col•lectiu Arpirineus, un grup d’Artistes de les comarques pirinenques però també amb membres de Girona i Barcelona. Es tracta d’un gran volum de branques a manera de laberint il•luminat, a través del qual van passar els espectadors. Em va tocar crear l’ambientació musical conjuntament amb el mapping/videoprojecció de l’artista visual Sílvia Isach (sínoca.cat). Amb qui crec que seguirem un camí en comú i paral.lel a les nostres tasques artístiques personals. Anirem informant ;).
No hay comentarios: